PIAVI

De design vloertegels uit de serie PIAVI van Mirafloor zijn bij uitstek geschikt om bruggen te slaan tussen oud en nieuw, tussen klassiek en modern, tussen landelijk en stedelijk. De PIAVI tegels hebben door de ambachtelijke en authentieke productie een geheel eigen karakter. Iedere tegel is handgemaakt waardoor het eindproduct uniek is.

 

Omschrijving
Deze serie van handgemaakte, cementgebonden vloertegels wordt vervaardigd volgens een oorspronkelijk en beproefd eeuwenoud procédé. De serie bestaat uit een aantal effen tinten, veldpatronen, randen en hoekmotieven. De toplaag is 2mm dik en gaat bij normaal gebruik wel 100 jaar mee. Het kleurenpalet sluit goed aan bij natuurlijke tinten en materialen, terwiijl er evengoed een onderscheidend karakter gerealiseerd kan worden.

Techniek
De tegels meten 20x20x1,6cm. Ze dienen te worden verlijmd op een droge, uitgewerkte cementen dekvloer met een flexibele, watervaste lijm en een lijmkam van 10mm. De ideale voegbreedte bedraagt 2mm. Het voegen dient te geschieden met een flexibel, watervast voegmiddel, waarbij het overtollig voegmiddel direct van de tegels moet worden verwijderd. De tegels zijn relatief poreus waardoor het oppervlak na schone, droge oplevering en voor ingebruikname moet worden behandeld met vlekkenstop en beschermende was.

 

Toepassing
Alle ruimtes binnenshuis, zoals hal, woonkamer, keuken, badkamer, etc.